Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură pentru USR-PLUS. Liberalii țin cu dinții de Florin Cîțu. „Să vină cu o nouă propunere la Justiție”
Lovitură pentru USR-PLUS. Liberalii țin cu dinții de Florin Cîțu. „Să vină cu o nouă propunere la Justiție”

Lovitură pentru USR-PLUS. Liberalii țin cu dinții de Florin Cîțu. „Să vină cu o nouă propunere la Justiție”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat, joi, 2 septembrie, votarea în unanimitate a unei rezoluții prin care liberalii și-au exprimat sprijinul pentru Florin Cîțu în funcția de prim-ministru al României.

În cadrul ședinței din Biroul Național al PNL, principalul partid de guvernământ, au fost prezenți peste 30% din membrii BPN. Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat adoptarea unei rezoluții de susținere a premierului Florin Cîțu. La ședință au participat peste 70% dintre membrii BPN  și s-a votat în unanimitate susținerea lui Florin Cîțu ca prim-ministru.

PNL ține cu dinții de Florin Cîțu. Nu va pleca de la șefia Guvernului

„Biroul Permanent Național al PNL își reafirmă susținerea fermă pentru exercitarea în continuare de către Florin Cîțu a funcției de premier al Guvernului României. Mandatul care i-a fost încredințat de către toate partidele din cadrul coaliției a fost unul pentru modernizarea și dezvoltarea României. (…)

Reușitele României – de la creșterea economică record la fondurile mai mari ca niciodată alocate pentru investiții – vorbesc despre buna guvernare a cabinetului condus de către premierul Florin Cîțu. Este important nu doar să continuăm în aceeași manieră, ba chiar să transformăm procesele de transformare a României generând, astfel, progrese ireversibile care să se vadă direct în confortul vieții de zi cu zi a românilor”, arată un fragment al rezoluției adoptate de PNL.

Liberalii solicită USR-PLUS o nouă propunere pentru Ministerul Justiției

În legătură cu demisia premierului, cerută de USR-PLUS, și moțiunea de cenzură pe care o pregătește partidul lui Dan Barna, Alina Gorghiu a declarat: „În Biroul Politic Național s-a discutat despre nevoia stabilității la guvernare. Premierul face apel că nu există niciun mesaj contondent la adresa USR-PLUS. Îi dorim în continuare la guvernare. Invitația pe care o facem este ca USR-PLUS să înțeleagă că e nevoie de o nouă propunere la ministerul Justiției, sunt destui oameni competenți.

În privința moțiunii – USR-PLUS nu are suficiente semnături pentru a depune acest document. O asociere cu PSD și AUR, din punctul meu de vedere ar însemna o trădare a electoratului care i-a votat. Chiar și în glumă, orice asociere cu PSD, ar însemna un demers care va fi sancționat dramatic. Am văzut poziționarea electoratului și a colegilor din USR-PLUS atunci când PSD și-a dărâmat propriul guvern.

USR-PLUS face parte din coaliție. în opinia noastră, este exclus ca aceștia să semneze o moțiune a PSD. Este o capcană a PSD, textul va fi devastator la adresa miniștrilor USR-PLUS”.