Un site web afiliat ISIS, Amaq, scrie că un atacator care purta o vestă explozivă a atacat o patrulă militară străină într-un atac sinucigaș.
 
Agenția de știri Reuters care a publicat această știre nu a putut verifica independent o relatare a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului din Marea Britanie. Un total de  14 persoane au fost ucise ca urmare a acestui atac.
 
Luna trecută, președintele american Donald Trump a făcut un anunț surprinzător, spunând faptul că îi va retrage cei 2000 de soldați americani prezenți în Siria, după ce a concluzionat că organizația Statului Islamic a fost învinsă în Siria. Anunțul a produs un cutremur în regiune și oficialii americani de top, inclusiv secretarul american al apărării, Jim Mattis, și-a anunțat demisia.
 
Manbij se află în mâinile milițiilor kurde  YPD susținute de SUA, fiind cucerită din mâinile ISIS în anul 2016.
 
Orașul Manjib este situat în apropierea zonelor aflate sub controlul  forțele guvernamentale siriene sprijinite de ruși și a zonelor  aflate sub controlul milițiilor anti-Assad susținute de către Turcia, care consideră YPG ca organizație teroristă. Surse aflate la fața locului au declarat că a existat o prezență "masivă"  a aviației militare americane deasupra orașului Manbij ca urmare a exploziei, care a avut loc în apropierea unei piețe de legume.

 

Te-ar putea interesa și: