Primăria Timișoara a impus restaurantelor și cafenelor din oraș, o nouă regulă. Acestea sunt obligate să aibă meniu bilingv. Acest lucru e necesar în pregătirea anului 2021, când orașul de pe Bega va deține titlul de Capitală Culturală Europeană, ocazie cu care aici sunt așteptați numeroși turiști.

Vineri, în cea mai recentă ședință în plen a Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la „obligativitatea prezentării meniului bilingv în unitățile de alimentație publică” din oraș.

„În proiect scrie că este obligatoriu ca meniurile să fie în limba română și limba engleză. Este și în interesul comercianților să prezinte meniul în cât mai multe limbi, dar noi îi obligăm să le aibă în cele două, limba locului și limba engleză”, a explicat Nicolae Robu.

Acesta a mai explicat că măsura va fi impusă prin acordul comercial de funcționare pe care Primăria trebuie să îl dea oricărei astfel de afaceri. Mai exact, arată Nicolae Robu, la solicitarea acordului, responsabilii afacerilor vor trebui să prezinte și modelul meniului, care va fi în limba română și într-o altă limbă de circulație internațională.