Avocatul lui Adoke, Mike Ozekhome, a confirmat arestarea miercurea aceasta, declarând că  mandatul de arest folosit pentru reținerea clientului său a expirat.

Agenția anti-corupție din Nigeria a obținut  în luna aprilie a acestui an mandate de arestare  pentru doi foști miniștri nigerieni, procurorul  Adoke și un manager al companiei italiene Eni, într-un caz ce privește vânzarea câmpului de petrol  Malabu în anul 2011 pentru 1,3 miliarde de dolari americani.

Această tranzacție a cauzat declanșarea de proceduri judiciare în mai multe țări, proceduri ce  implică oficiali guvernamentali din Nigeria precum și manageri de top ai giganților petrolieri ENI din Italia și ai companiei angolo-olandeze Royal Dutch Shell. Shell și Eni au negat orice infracțiune.

Ozekhome a declarat faptul că  arestul a avut loc în timp ce clientul său se afla în Dubai pentru a primi îngrijiri medicale, adăugând că o instanță nigeriană a anulat mandatul în luna octombrie deoarece clientul său nu i-au fost comunicate acuzațiile înainte de eliberarea mandatului.