Invitat la Digi 24, Victor Ponta a declarat: „Am în minte trei persoane care ar putea să conducă un guvern de centru-stânga, un premier din afara PSD și Pro România”.

Concret, fostul premier și fost lider al PSD a afirmat: „Unui PSD fără Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor îi voi spune <<dragii mei colegi, să facem o coaliție, să propunem un prim-ministru din afara PSD și Pro România – pentru că PSD nu va accepta de la Pro România, iar noi nu vom accepta de la PSD, cu vederi prooccidentale, nu neapărat tehnocrat, dar cu vederi de stânga>>.

„Am în minte trei persoane care să conducă un guvern de centru-stânga”.

Victor Ponta a adăugat că trebuie să fie și o persoană care să poată fi acceptată de către președintele Iohannis.

El a spus că este foarte paluzibil ca social-democrații să renunțe la Viorica Dăncilă odată cu căderea Guvernului, chiar și fără să mai organizeze un congres în care să aleagă o nouă conducere.

„Au ei CEx-ul lor în care se omoară. Liviu Dragnea a devenit președinte în CEx, Viorica Dăncilă tot în CEx. După aia au făcut congres”, a spus Ponta.

Liderul Pro România a spus că automat Mircea Diaconu ar deveni și candidatul PSD, caz în care Diaconu ar intra cu siguranță în turul II al alegerilor prezidențiale alături de Klaus Iohannis.

Fostul premier a precizat că, totuși, primii care ar trebui invitați să formeze guvernul ar trebui  să fie PNL și USR, care însă ar avea problema unui guvern minoritar.