Evenimentul Zilei > Actualitate > LOVITURĂ LA PATRIARHIE. TRAGEDIA DE LA COLECTIV a condus la O SCHIMBARE IMPORTANTĂ
LOVITURĂ LA PATRIARHIE. TRAGEDIA DE LA COLECTIV a condus la O SCHIMBARE IMPORTANTĂ

LOVITURĂ LA PATRIARHIE. TRAGEDIA DE LA COLECTIV a condus la O SCHIMBARE IMPORTANTĂ

Evenimentele tragice de la clubul Colectiv au generat mai multe probleme de comunicare la vârful Bisericii Ortodoxe Române.

Astfel, părintele Constantin Stoica a fost înlocuit din funcţia de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române cu Vasile Bănescu, consilier patriarhal şi realizator de emisiuni la TRINITAS TV.

Anunţul a fost făcut marţi printr-un comunicat de presă: “Din ziua de 16 noiembrie 2015, echipei de la Biroul de presă al Patriarhiei Române i s-a alăturat domnul consilier patriarhal Vasile Bănescu, realizator de emisiuni la TRINITAS TV, care va prelua responsabilitatea de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.”

Decizia a fost luată în contextul în care Constantin Stoica declarase – în legătură cu subiectul slujbelor religioase din faţa clubului Colectiv –  că preoții nu țin slujbe decât dacă sunt invitați, iar acestea se desfășoară doar în anumite condiții. El a mai spus la acea vreme că preoții nu au venit să sfințească la clubul Colectiv sau să facă o slujbă deoarece nu au fost invitați.

Cu toate acestea, Constantin Stoica îşi va desfăşura în continuare activitatea la Biroul de presă al Patriarhiei Române, conform BOR.