„Orice fost preşedinte al PNL ar trebui să se regăsească pe această listă de europarlamentare. Eu, pentru o listă cu Crin Antonescu, îmi voi da votul. Dacă ai fost o dată preşedinte al PNL, mi-e greu să cred că nu poţi să îţi găseşti un loc eligibil pe lista partidului. Este Vasile Blaga la care mă gândeam, e Crin Antonescu. Sunt oameni care reprezintă în continuare PNL şi au un electorat aparte în rândul partidului nostru. Toţi suntem obligaţi să tragem la aceeaşi căruţă pentru un scor pe care ni-l dorim", a declarat, miercuri, la Senat, Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Și Alina Gorghiu a fost lidera liberalilor și și-a depus dosarul pentru candidatură. Ea consideră că pe locurile eligibile trebuie să fie mai multe femei deoarece 52% din electoratul din România este reprezentat de femei.

„Eu sunt unul dintre cei care şi-au depus dosarul de candidatură. Mi-aş dori să văd o reprezentare echilibrată şi pe regiuni şi pe sexe, pentru că ne-am bătut, ca PNL, pentru cotele de gen, indiferent care este numele doamnelor care se vor găsi pe locuri eligibile. Cred că este obligatoriu ca PNL să aibă şi femei pe locuri eligibile, indiferent că o cheamă Gorghiu sau altfel, pentru că avem 52% femei electorat în România şi merită să se găsească şi domniile lor pe lista PNL", a precizat Alina Gorghiu. 

Reamintim că în urma unei întâlniri care a avut loc între liberali și președintele Klaus Iohannis s-a decis eliminarea lui Crin Antonescu. Se pare că la această decizie a contribuit, în afară de animozitățile dintre Orban și Antonescu, și influența tot mai mare pe care o are deputata Raluca Turcan la Klaus Iohannis.