Cei doi foști consilieri juridici susțin că au fost “executați” doar pentru că s-au aflat în proximitatea lui Radu Mazăre, acuzându-l că i-a transformat, deliberat, în ținte. “Cine eram noi, Bogdan Ghițulescu și Cristian Tălpău, doi amărâți de consilieri juridici ai unei primării, ca să contăm pentru DNA? Absolut nimeni”, spun semnatarii scrisorii. “Am văzut-o la televizor pe mama dumneavoastră, susținând sus și tare că sunteți “mâhnit” pentru că noi ne aflăm “închiși”, pe nedrept, din cauza dumneavoastră. Dar unde a văzut mama dumneavoastră această mâhnire, că noi nu am văzut-o! Nu credem că mâhnirea este generată de soarta/situația noastră, cât mai mult de faptul că v-au  adus, cum v-au adus, de sub „razele soarelui”, în spatele gratiilor unde “umbra” este la ea acasă. În lumina a tot ceea ce s-a întâmplat după “fuga” dumneavoastră, rezultatul era „previzibil”. Am fost victimele dușmanilor dumneavoastră, pentru că noi nu avem/ nu aveam dușmani –nici “DNA”-ul, nici „Serviciile”, nici „Statul paralel”, nici măcar „Mediul de afaceri”.

 

Cei doi consideră că ținta DNA nu au fost ei, „funcționarii banali”, cei vizați fiind de fapt Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. “Întrucât credem în nevinovăția noastră, și nu numai noi, nu am fugit pentru că nu aveam nimic de ascuns”. În scrisoarea obținută de Tomis News, Ghițulescu și Tălpău spun că au suportat cu stoicism decizia „criminală” din 8 februarie 2019 a instanței, când au fost condamnați la închisoare: “Și pentru ce? Pentru ca dumneavoastră să abandonați lupta printr-o fugă rușinoasă! Astfel, a “planat” în mod nejustificat suspiciunea că “este ceva putred în dosarul nostru”, din moment ce ”ținta” fugea din țară, se ascundea și nu lupta pentru nevinovăția sa și a celorlalți. Când ținta a făcut acest gest spre “libertate” (exclusiv a sa), preferând totodată și o “silențiozitate madagascariană”, atunci noi, cei „rămași pe baricade” am fost mai mult decât expuși în fața abuzurilor, practic am rămas la cheremul oponenților dumneavoastră”.

 

Radu Mazăre  este acuzat că nu i-a păsat “nici măcar o clipă, în Madagascar” de faptul că cei doi foști funcționari au fost lăsați fără locuri de muncă, bani de rate și medicamente, cu familiile în greutate. “Clar, nu v-a păsat, cum nu v-a păsat nici acum, întrucât observăm că “viața merge mai departe” pentru dumneavoastră. Chiar credeți că ne interesează „telenovela” aducerii dumneavoastră din Madagascar la Rahova, când problema reală (fondul) îl reprezintă abuzul generat de maniera în care s-a judecat, cum s-a judecat, acest dosar de către ICCJ? Noi suntem de sacrificiu! Niște victime colaterale care nu merită nici măcar un minim de respect pentru „bărbăția” de a rezista 14 ani în fața nedreptății la care am fost supuși din cauza dumneavoastră. Noi nu am fost factori decizionali, întreaga răspundere morală, și nu numai, vă aparține”, îl atenționează, cei doi deținuți, pe Radu Mazăre.

 

.Ei îi transmit lui Radu Mazăre că nu sunt încântați de faptul că este încarcerat la Rahova “însă poate, din această postură, a încarceratului, o să simțiți ceea ce simțim și noi în fiecare secundă”. Scrisoarea foștilor consilieri juridici ai lui Radu Mazăre se încheie amintindu-i că “nu v-am cerut niciodată, nimic în cei 14 ani de chin pentru că noi suntem demni, avem conștiință, onoare și cuvânt” și, oricum, “prin modalitatea dumneavoastră de a “lupta”, din ultimii ani, ne-ați distrus viețile și aspirațiile, practic ne-ați ucis speranțele”.