Din toamnă, România ar putea avea un nou premier technocrat, a declarant un consilier de la Cotroceni, Laurenţiu Ştefan, într-un interviu acordat Reuters.

Consilierul politic al şefului statului a spus că PSD şi PNL vor obține fiecare 32%-35 % la alegerile legislative şi, prin urmare, nu vor reuşi să guverneze singure, precizează România TV.

"Cele două grupuri mari încă mai au nevoie de aliați pentru a ajunge la acele numere care să le permită să formeze o majoritate, astfel încât acesta este un joc deschis", a spus Laurenţiu Ştefan.

O numire a unui technocrat este posibilă datorită imposibilităţii ca alinţa  social-democraților cu două partide mai mici să atingă pragul de 50% necesar pentru a propune un premier. Având în vedere această situaţie, gestul cel mai fires car fi numirea unui Prim-ministru de către Klaus Iohannis

. "În mod evident, președintele va căuta un prim-ministru. Vom vedea dacă acesta este un premier politic sau unul cu o scurtă carieră politică, ori chiar un tehnocrat… încă sunt multe semne de întrebare", a spus Laurențiu Ștefan, citează RTV. 

Laurenţiu-Mihai Ştefan a fost, timp de 10 ani, consilier politic în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.