Astfel, în următoarea ședință a CA a Companiei Naționale Aeroporturi București, pe ordinea de zi, este aprobarea unui parteneriat cu Lufthansa Tehnik Maintenance. Este vorba despre compania germană care în Europa de Est asigură mentenanța avioanelor WizzAir, unul dintre concurenţii direcți ai TAROM pe piaţă. Mai exact, preşedintele CA, Silvia Popeangă şi membrii Cosmin-Cătălin Peșteșan, Adrian Cighi, Dumitru Cătălin Petrescu, Bogdan Mândrescu, Mihai Tămâian, Dragoș Marian Stanciu, la punctul 24 vor avea de dezbătut propunerea de parteneriat cu Lufthana Technik Maintenance International.

Lufthansa ar putea obține hangarul promis Tarom

Potrivit unor surse autorizate, Lufthansa Tehnik a reuşit să convingă autorităţile să pună la dispoziţie un teren pe aeroportul Otopeni, unde să-şi construiască propriul hangar, în primul rând pentru mentenanţa avioanelor WizzAir. „Acel teren avea ca destinație conform deciziilor guvernamentale anterioare să devină al doilea hangar Tarom, în vederea extinderii serviciilor de mentenanţă pe care TAROM să le furnizeze terţilor şi a reangajării personalului pierdut de-a lungul anilor”, ne-au declarat sursele citate.

Cu noul hangar Lufthansa Tehnik, şansele de redresare economică ale TAROM vor scădea dramatic, în condițiile în care WizzAir va fi un concurent mult mai puternic