Evenimentul Zilei > Actualitate > Lotul lui Mancini pentru „dubla” cu FC Timişoara
Lotul lui Mancini pentru „dubla” cu FC Timişoara

Lotul lui Mancini pentru „dubla” cu FC Timişoara

Manchester City, adversara bănăţenilor în play-off-ul Europa League, vine săptămâna viitoare la Timişoara cu toate vedetele sale. Fanii care vor însoţi trupa lui Mancini pe Bega au fost înştiinţaţi deja de ceea ce vor găsi în Banat.

Italianul Roberto Mancini a stabilit astăzi lotul cu care Manchester City va ataca intrarea în grupele Europa League. Primul hop e joia viitoare la Timişoara, acolo unde vor veni, printre alţii, Robinho, Tevez, Adebayor şi Shaun Wright-Phillips.
Iată lotul lui Mancini pentru meciurile cu FC Timişoara:
Joe Hart, Shay Given, Stuart Taylor – portari
Micah Richards, Wayne Bridge, Pablo Zabaleta, Aleksandar Kolarov, Jerome Boateng, Joleon Lescott, Kolo Toure, Shaleum Logan – fundaşi
Michael Johnson, Shaun Wright-Phillips, Adam Johnson, Garreth Barry, Patrick Vieira, Vincent Kompany, Nigel de Jong, Yaya Toure – mijlocaşi
Emmanuel Adebayor, Robinho, Roque Santa Cruz, Carlos Tevez – atacanţi.
În lot nu au fost incluşi jucătorii Craig Bellamy, David Silva şi Steven Ireland.

Pentru că e de aşteptat ca pe Bega să sosească joia viitoare fani englezi, site-ul oficial al echipei Manchester City prezintă un ghid pentru proprii suporteri care se vor deplasa la Timişoara.

"Stadionul este la 15 minute de centrul oraşului. Facilităţile în interiorul stadionului sunt limitate şi nu se permite accesul cu băuturi achiziţionate în afara arenei. Suporterii vor fi controlaţi la intrare şi probabil reţinuţi după meci pentru 45 de minute din motive de siguranţă. Este recomandat să aveţi mai multă grijă la intrarea şi ieşirea din stadion pentru că scările sunt foarte abrupte şi neegale, fără balustrade", scrie pe siteul lui Manchester City.

Englezii s-au documentat serios la întocmirea ghidului destinat fanilor englezi ce vor însoţi echipa lui Mancini la Timişoara. Britanicii fac o caracterizare pozitivă a urbei de pe Bega, dar recomandă fanilor ca seara să evite parcurile şi zonele periferice.
Oraşul lui Tarzan
"Fanii se pot îndrepta spre Piaţa Victoriei pentru a încerca numeroasele cafenele, baruri şi cluburi de noapte pe care oraşul le are. Este un oraş universitar, aşa că e plin de viaţă de noaptea. Transportul public şi taxele sunt bune şi foarte ieftine. Timişoara este un amestec de industrie şi cultură est-europeană.
Oraşul, cunoscut şi ca Mica Viena, este al treilea cel mai populat oraş din România. Revoluţia din 1989 a început la Timişoara şi a cuprins România, cu ieşiri masive în stradă pentru îndepărtarea dictatorului Nicolae Ceauşescu.
Tarzan, cel original, actorul Johnny Weissmuller, s-a născut la Timişoara, în 1904, dar a emigrat în America când era tânăr. Oraşul a fost primul din Europa şi al doilea din lume cu străzi iluminate electric".