Mai departe, primele trageri loto vor avea loc duminică, 21 iunie 2020, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Loteria Română a mai anunţat că odată cu redeschiderea agenţiilor loto se reia şi plata câştigurilor, suspendată în 25.03.2020.

„Termenele pentru ridicarea câştigurilor prevăzute de regulamentele de joc nu mai au curs începând cu aceeaşi dată.

Jucătorii îşi vor putea încerca din nou norocul la jocurile preferate, în condiţii de siguranţă şi protecţie”, se arată în comunicat.

Pentru protejarea sănătăţii jucătorilor şi a angajaţilor, redeschiderea agenţiilor se va face doar cu o serie de măsuri de prevenţie necesare.

Asta înseamnă că vor fi respectate toate normele deja stabilite de autorităţi în actualul context al pandemiei de coronavirus.

În agenţiile loto vor exista panouri de plexiglas transparent (cu rolul de a separa operatorul de contactul direct cu jucătorii).

De asemenea, vor fi montate benzi avertizoare de menţinere a distanţei de siguranţă, dar şi dezinfectat pentru mâini.

Din agenţii nu va lipsi dezinfectantul pentru suprafeţele de joc, iar angajaţii vor purta măşti de protecţie facială.

Ei vor avea la dispoziţie mănuşi de unică folosinţă şi vizete transparente de protecţie. Dezinfectarea agenţiilor şi a suprafeţelor de contact se va face zilnic.

Orarul de dezinfectare va fi afişat într-un loc vizibil, împreună cu celelalte reguli şi recomandări privind accesul şi comportamentul în agenţiile Loteriei Române.

La rândul lor, şi jucătorii au câteva responsabilităţi cu care deja sunt familiarizaţi.

Ei vor trebui să respecte distanţa de siguranţă, să poarte mască de protecţie facială, să-şi dezinfecteze mâinile la intrarea în agenţii.

Practic, cei care vor intra în agenţiile Loteriei Române sunt obligaţi să respecte toate recomandările pentru a se proteja pe ei şi pe cei din jur.

Redăm mesajul directorului general al CN Loteria Română S.A, Sebastian-Iacob Moga:

„Este un moment aşteptat de toţi angajaţii Loteriei Române şi, bineînţeles, de către toţi jucătorii noştri, cărora le mulţumim pentru fidelitate şi încredere.

Am convingerea că împreună, jucători, angajaţi şi colaboratori, vom duce mai departe, cu responsabilitate, tradiţia Loteriei Române, una dintre cele mai vechi instituţii româneşti, care aniversează anul acesta 114 ani de activitate.”

Acesta a mai spus că „indiferent de perioadele traversate, rolul social şi misiunea Loteriei Române au rămas neschimbate”.

Moga s-a referit la „crearea fondurilor necesare finanţării unor proiecte de interes public naţional prin oferirea de jocuri sigure şi responsabile”.

„Loteria Română desfăşoară activitate de interes public naţional în domeniul jocurilor de noroc, în scopul realizării cadrului organizat pentru satisfacerea cererii naturale de joc în rândul populaţiei şi crearea fondurilor necesare finanţării obiectivelor de interes public naţional.

Acţiunile Loteriei Române sunt deţinute în totalitate şi în mod exclusiv de statul român.

Reţeaua de vânzare a Loteriei Române numără peste 1.900 de agenţii, proprii şi mandatare”, arată Agerpres.