Evenimentul Zilei > Economie > LOTERIA BONURILOR FISCARE: Cum poți câștiga 1.200 de lei cu bonul din magazin
LOTERIA BONURILOR FISCARE: Cum poți câștiga 1.200 de lei cu bonul din magazin

LOTERIA BONURILOR FISCARE: Cum poți câștiga 1.200 de lei cu bonul din magazin

Românii vor putea câștiga lunar câte 1.200 de lei la Loteria bonurilor fiscale, participarea nefiind condiționată de plata unei taxe, ci doar de înscrierea online a informațiilor referitoare la bonurile fiscale din luna calendaristică anterioară organizării extragerii, se menționează într-un proiect de ordonanță de urgență publicat ieri de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Scopul măsurii este reducerea evaziunii fiscale.

„La extragerile lunare organizate de către Compania Națională Loteria Română SA vor fi acordate un număr de 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, valoarea preconizată a fiecărui premiu fiind de 1.200 le”, scrie în proiect.

Astfel, lunar, la nivelul celor 8 regiuni fiscale, vor fi acordate premii totale în valoare de 192.000 lei, iar pe parcursul unui an, vor fi acordate un număr apreciabil de premii, mai precis 1.920, valoarea acestora fiind de 2.304.000 lei, se mai arată în document.
Pentru a putea participa la extragere, persoanele care dețin bonuri fiscale vor introduce într-un sistem informatic dedicat Loteriei, gestionat de Compania Națională Loteria Română SA, o serie de informații obligatorii.

Acestea sunt: numărul bonului fiscal, suma totală, numele, prenumele, precum și seria și numărul unui act de identitate valabil, pentru persoanele fizice rezidente, iar pentru persoanele fizice nerezidente, seria și numărul unui act de identitate valabil, seria fiscală a aparatului de marcat electronic fiscal, codul unic de identificare fiscală al operatorului economic care a eliberat bonul fiscal.