Evenimentul Zilei > International > Londra zonă de război! Oamenii trbuie să poarte arme de foc. Cine afirmă aceste lucruri?
Londra zonă de război! Oamenii trbuie să poarte arme de foc. Cine afirmă aceste lucruri?

Londra zonă de război! Oamenii trbuie să poarte arme de foc. Cine afirmă aceste lucruri?

Președintele american Donald Trump a comparat un spital neidentificat din Londra cu o "zonă de război".El a pledat pentru dreptul de a purta armă în America

Preşedintele american Donald Trump a pledat pentru dreptul de a purta armă în America şi a comparat un spital neidentificat din Londra cu o "zonă de război", pe motiv că, în pofida faptului că în Marea Britanie există legi stricte privind armele de foc, la spital ajung numeroase victime ale atacurilor cu cuţitul.

Într-un discurs susţinut la Dallas, la convenţia anuală a Asociaţiei Naţionale a Armelor de Foc (NRA), puternicul lobby pro-arme, Trump a susţinut că atacurile cu cuţitul din Londra sunt atât de grave încât un spital pe care nu l-a numit din Londra arată "ca o zonă de război de la oribilele răni de cuţit", cu "sânge pe duşumele".

"Am citit recent un articol potrivit căruia în Londra, care are legi incredibil de dure privind armele de foc, un spital cândva prestigios este ca o zonă de război de la oribilele răni de cuţit. Da, aşa este, ei nu au arme, au cuţite. Şi în schimb este plin de sânge pe duşumelele spitalului. Ei spun că e la fel de rău ca într-un spital militar dintr-o zonă de război", a declarat Trump.

 

"Ne aflăm astăzi aici pentru că recunoaştem un fapt simplu. Singurii care au stat mereu între poporul american şi eliminarea drepturilor noastre promovate de cel de-al doilea amendament (din Constituţia SUA – n.r.) au fost conservatorii şi Congresul dispuşi să lupte pentru aceste drepturi, şi continuăm să luptăm", a adăugat liderul de la Casa Albă.

De la începutul anului, cel puţin 38 de persoane şi-au pierdut viaţa în Londra în atacuri cu armă albă, mai scrie AGERPRES.

In fiecare zi apar stiri cu crime absolut odioase in Marea Britanie. Nu vorbim de accidente, razbunari sau crime pasionale ci de scenarii desprinse parca din filmele horror. Românii din Regatul Unit sunt profund îngrijorați.