Evenimentul Zilei > International > Locul în care depresia și anxietatea fac ravagii. Specialiștii trag semnalul de alarmă
Locul în care depresia și anxietatea fac ravagii. Specialiștii trag semnalul de alarmă

Locul în care depresia și anxietatea fac ravagii. Specialiștii trag semnalul de alarmă

Toto mai mulți locuitori din Hong Kong au căzut în depresie sau acuză stări anxioase

Locuitorii din Hong Kong se luptă cu depresia, anxietatea și alte afecțiuni psihice, iar numărul pacienților a crescut semnificativ în ultima vreme, avertizează specialiștii. În ultimul an, țara s-a confruntat cu proteste violente, iar acum este afectată de coronavirus.

Un studiu al Universităţii din Hong Kong a relevat faptul că o treime dintre adulţii din regiune au acuzat simptomele sindromului post traumatic (PTSD), o creştere cu 2% faţă de 2015, în timp ce 11% dintre ei suferă de depresie. Viața de zi cu zi nu arată deloc bine în această țară. De la începutul anului, multe persoane lucrează de acasă, în timp ce încearcă să se aprovizioneze cu strictul necesar.

Copiii stau și ei acasă și învață on-line. Familiile sărace nu-și permit dezinfectanți și măști sanitare, al căror preț a crescut foarte mult.

În ianuarie a fost deschisă o linie telefonică, destinată celor cu probleme psihice, iar până acum au fost consemnate aproximativ 25.000 de apeluri.