Dacă acum șaseluni, localnicii se revoltau împotriva exploatării gazelor de șist, în prezent o liniște nefirească pare să domnească în zonă. Localnicii le-au declarat reporterilor “Asta-i România!” ca de ceva timp satul este împânzit de mașini de la Poliție și Jandarmerie, iar toți cei care ajung în zonă sunt legitimați și întrebați unde se duc și ce fac acolo.

Probabil ca este zona speciala, toti cei care intra in localitate trebuie sa se legitimize. Noi, imbracati ca la tara trebuie sa avem buletinul in buzunar pentru ca ne legitimeaza”, a spus un localnic. “Daca te duci pana de vale la apa, iti cere buletinul, sau te intreaba unde te duci, ce faci. Daca nu ai dreptul nici la vale la apa sa mergi, ce mai vrei?”, a completat altul.

Mai mult, localnicii susțin că americanii de la Chevron împreună cu primarul din localitate au încercat să-i atragă de partea lor pe medicul, preotul și dascalul satului, oferindu-le o excursie în Polonia, unde există deja platforme de foraj.

S-a facut si o vacanta, undeva in Polonia, pentru liderii comunitatii (foto). Spuneau ca au mancat icre de Manciuria, fructe de mare, inghetata de dadeau p-afara, au baut sampanie. Evident, totul finantat de Chevron”, a spus o localnica.

Prin ce mijloace de amenintare incearca primarul sa ii oblige pe localnici sa accepte exploatarea gazelor de sist, aflati sambata, de la ora 20.00, in emisiunea “Asta-i Romania!” prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D.

Te-ar putea interesa și: