Evenimentul Zilei > Politica > DECLARAȚIILE EXPLOZIVE făcute de Liviu Dragnea. Cum s-a simțit la PARADA MILITARĂ de 1 decembrie. Cine ar trebui să se BUCURE de Ziua Națională
DECLARAȚIILE EXPLOZIVE făcute de Liviu Dragnea. Cum s-a simțit la PARADA MILITARĂ de 1 decembrie. Cine ar trebui să se BUCURE de Ziua Națională

DECLARAȚIILE EXPLOZIVE făcute de Liviu Dragnea. Cum s-a simțit la PARADA MILITARĂ de 1 decembrie. Cine ar trebui să se BUCURE de Ziua Națională

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat joi dacă s-a simţit exilat în rândul românilor care au asistat la parada militară, răspunsul său fiind acela că nu ştie "cine a fost exilat şi care nu", dar menţionând că de 1 Decembrie românii trebui să se bucure, să fie uniţi.

"Eu zic să glumim astăzi. A fost prea multă tensiune ieri, din păcate, din partea celorlalţi. De 1 Decembrie, românii trebuie să se bucure, să fim uniţi. Acum, dacă îmi permiteţi o glumă, eu nu ştiu cine a fost exilat şi care nu. Atunci când nu ţii neapărat să stai pe nişte trepte având senzaţia că dacă stai undeva mai sus eşti mai înalt…, aia este o greşeală", a afirmat Dragnea în curtea sediului ALDE de pe Kiseleff, după încheierea paradei militare de la Arcul de Triumf. potrivit Agerpres.

El a adăugat că s-a simţit la fel de bine ca în anii când a petrecut Ziua Naţională printre români şi i-a urat la mulţi ani "chiar" şi preşedintelui Klaus Iohannis.

"Au fost ani în care serveam eu efectiv fasole şi ciolan de Ziua Naţională şi puneam vin fiert şi ţuică fiartă, nu aşa cum pune ALDE ţuică rece aici", a glumit Dragnea.

Liderul PSD a precizat că s-a bucurat cu copiii din preajmă de avioanele care au survolat Arcul de Triumf.

"Am comentat cu nişte copii tehnica militară, m-am bucurat împreună cu ei când avioanele (au survolat – n.r.) şi mie şi copiilor ne-au plăcut cel mai mult, dincolo de F16, MiG-uri, Spartan şi Hercules, ne-au plăcut cele trei avioane care au lăsat în spate cele trei culori tricolore. De asemenea, m-am bucurat când de la ISU o doamnă ofiţer ne-a făcut un semn frumos, acela cu inima, şi toată lumea a aplaudat", a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că a fost totuşi mâhnit de faptul că nu s-a aplaudat ca în alţi ani.

"Am fost şi eu mâhnit ca şi mulţi alţi colegi că de data asta, din păcate, oamenii au fost puţin speriaţi pentru că nu s-a aplaudat. Aduceţi-vă aminte că de fiecare dată la defilare oamenii aplaudau spontan când trecea parada militară. Am vorbit cu câţiva de ce nu au aplaudat şi mi-au spus că le-a fost teamă să nu spună cineva că vor să producă tulburări sau vreo ambuscadă, în rest sigur că a fost o zi frumoasă, o zi caldă", a comentat Dragnea.

El a felicitat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pentru eforturile serioase pe care le-a depus ca parada militară să fie organizată la Arcul de Triumf.

La rândul său, copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu nu a comentat faptul că nu este invitat la recepţia de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni.

"Beţi un ceai şi să mâncaţi o bucăţică de pâine cu brânză şi ceapă, aşa cum e obiceiul la români. Având în vedere că este campanie electorală, mi-ar fi făcut mare plăcere şi nouă, şi colegilor de la PSD să facem o sărbătoare la care să participe cât mai multă lume. Cum există anumite reglementări stricte în această privinţă şi nu vreau să fim acuzaţi că oferim mită electorală, nu am putut să invităm românii, dar sigur că invitarea presei este ceva firesc şi suntem împreună cu o seamă de colegi din ţară care au venit să sărbătorească alături de noi. Eu cred că cel mai frumos lucru pe care puteam să-l facem – să dăm un mesaj tuturor românilor despre modul în care înţelegem noi sărbătoarea de 1 Decembrie", le-a spus Tăriceanu jurnaliştilor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este foarte mândră că a putut contribui la lucrările de consolidare şi de amenajare a Arcului de Triumf, în condiţiile în care, la preluarea mandatului, lucrările "erau blocate şi conflictele existente erau dificil de depăşit".

"Le mulţumesc consilierilor generali PSD şi ALDE, care au înţeles necesitatea finalizării acestui obiectiv de investiţii şi sunt singurii care au votat cele trei proiecte de hotărâre, care au contribuit la finalizarea acestor lucrări blocate timp de un an şi jumătate, când eu am preluat mandatul. Am avut o ambiţie ca româncă, nu neapărat ca primar general, ca acest simbol al României, şi anume simbolul victoriei noastre în Primul Război Mondial, să fie finalizat până la 1 decembrie şi să nu mai aşteptăm încă un an, doi, trei, zece ani de zile până se finalizează", a spus Firea.

Dragnea şi Firea au făcut referire şi la zvonurile cu privire la faptul că, la parada de Ziua Naţională, în zona unde s-ar afla liderii PSD, printre oameni, urmau să se infiltreze "provocatori profesionişti", cu scopul de a "culpabiliza" PSD şi de a crea "emoţie favorabilă" celorlalte forţe politice.

Întrebat de jurnalişti unde sunt "bâtele", Dragnea a zâmbit iar Firea a comentat: "Unde sunt autocarele? La Romexpo e gol, spunea cineva că sunt autocare la Romexpo aduse cu oameni cu bâte din ţară, parcarea e goală".