Evenimentul Zilei > Social > Litoralul, destinația preferată în Minivacanța de Alegeri
Litoralul, destinația preferată în Minivacanța de Alegeri

Litoralul, destinația preferată în Minivacanța de Alegeri

Suspendarea cursurilor în școlile cu secții de votare și vremea încă frumoasă, anunțată de meteorologi pentru zona litoralului, sunt motivele pentru care cel puțin 10.000 de turiști și-au făcut rezervare pentru week-end, la mare.

Cei mai mulți turiști, care au ales să își petreacă „minivacanța de alegeri”, așa cum îi hotelierii, pe litoral, sunt din București. „Vremea încă este bună așa că ne-așteptăm să vină la mare aproximativ 10.000 de oameni. Surprinzător, anii trecuți nu am mai avut vânzări pentru septembrie pentru această perioada, dar acum este cumva cred că ultimul weekend, ultima zvâcnire. Fără doar și poate, cei mai mulți sunt din București”, a declarat Aurelian Marin, managerul unei agenții de turism de pe litoral.

Telefoane sună continuu la hotelieri, semn că bucureștenii, și nu numai, au pus relaxarea pe primul loc. Asta nu înseamnă că nu se pot întoarce acasă, pe autostradă, la timp, pentru a vota în Capitală. Dar nu  doar vremea frumoasă este motivul care-i împinge pe bucureșteni să dea o fugă până la Mamaia. Cursurile școlare sunt suspendate până în 29 septembrie pentru amenajare și sterilizare.

Hotelierii au văzut din timp anunțul autorităților și-au pregătit ofertele. „Pentru această minivacanța sau weekend prelungit, 24-29 septembrie, am lansat oferta – stai trei nopți și plătești doar două. Practic oferim o noapte gratuită și este foarte tentantă pentru clienții noștri”, confirmă Elena Oprea, managerul unui hotel  de trei stele din Mamaia. . La un hotel de 2 stele o camera cu mic dejun este 200 de lei. La 4 stele tarifele cresc proporțional.

Cristina Calispera, managerul unui hotel de patru stele, din Mamaia, vorbește despre un sejur de 1.150 de lei pentru două nopți de cazare cu a treia noapte oferită gratuit. „Putem oferi și cazare cu mic dejun începând de la 109 euro pentru două persoane”, explică hotelierul, precizând că pentru acest weekend, gradul de ocupare al hotelului este, deja, de 70%.

În mod normal în această perioadă, cu excepția puținelor unități deschise permanent, cei mai mulți hotelieri din Mamaia trăgeau obloanele, însă, anul acesta este atipic din toate punctele de vedere. Acum, hotelurile rămân deschise încă o săptămână, special pentru minivacanța de Alegeri. Pe litoral este cald, aglomerările din timpul verii au dispărut, condiții tocmai bune pentru un mic sejur pe malul mării.

Vremea frumoasă de „vară indiană”, cu temperaturi de 26 de grade Celsius, și prețurile bune la cazare fac din litoral o destinație potrivită pentru un week-end liniștit. Turiștii trebuie, însă, să știe că, la alegerile locale,  nu pot vota  decât în localitatea în care își au domiciliul. Nu există liste speciale, în hoteluri, gări, autogări sau în aeroporturi, așa cum sunt la alegerile generale.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: