Până în prezent au murit din această cauză cinci persoane, iar alte şase persoane sunt internate în stare gravă la spital.

„Au fost înregistrate cazuri de infecţie cu listeria la şase pacienţi grav bolnavi, spitalizaţi în Marea Britanie'', a precizat PHE.
„Unul dintre pacienţii identificaţi astăzi (vineri) ca fiind afectat de listeria a decedat, ceea ce creşte la cinci numărul deceselor legate de această epidemie'', confirmă PHE
 

În total, PHE a identificat nouă cazuri de persoane contaminate în timpul acestei epidemii şi precizează că „toate aceste cazuri de infecţii cu listeria au survenit la pacienţi spitalizaţi în Mare Britanie''.

După primele concluzii ale anchetei, infecţia pare să fi provenit de la preparatele The Good Food Chain, produse retrase din spitale pe 25 mai. Persoanele decedate au consumat aceste produse înainte de această dată.

Listeria este o bacterie care se găseşte deseori în alimente şi care, la oamenii sănătoşi, nu provoacă boli. În schimb, afectează persoanele slăbite – persoane în vârstă, femei însărcinate, persoane cu boli grave precum cancer şi diabet – în aceste situaţii putând fi mortală, potrivit agerpres.ro