Evenimentul Zilei > Economie > Liniştea dinaintea furtunii pentru cursul valutar
Liniştea dinaintea furtunii pentru cursul valutar

Liniştea dinaintea furtunii pentru cursul valutar

Cursul valutar s-a stabilizat astăzi, după mai multe zile extrem de agitate. Euro a fost cotat de Banca Naţională la 4,6205 lei, cu doar 0,18 bani peste cel de ieri, după ce în prima parte a zilei s-a tranzacţionat pe piaţa interbancară între 4,6150 şi 4,6250 lei.

Nici dolarul nu a avut o evoluţie mai spectaculoasă, cursul oficial fiind de 3,8098 lei, în creştere cu ceva mai mult de jumătate de ban faţă de ieri. La fel s-a întâmplat şi cu francul elveţian, cotat la 3,8474 lei.

Gramul de aur, pe de altă parte, şi-a continuat ascensiunea şi s-a apropiat şi mai mult de pragul de 200 de lei. Cotaţia oficială anunţată de BNR este de 196,347 lei, în creştere cu aproape doi lei faţă de ieri. Pe plan internaţional, o uncie de aur a trecut din nou peste 1.600 de dolari, apropiindu-se de maximul ultimelor două luni.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.