Evenimentul Zilei > Actualitate > Liliana Ursu, ambasador al culturii româneşti în SUA
Liliana Ursu, ambasador al culturii româneşti în SUA

Liliana Ursu, ambasador al culturii româneşti în SUA

Poeta Liliana Ursu este unul dintre artiştii români contemporani apreciaţi de comunitatea din SUA. Cu ocazia unui eveniment literar organizat ieri la Boston, aceasta a fost invitată pentru a modera discuţiile şi pentru a-şi prezenta propriile creaţii.

Simpozionul "Translating a Moving Target: Poetry of a New Romania", organizat de Institutul de Şiinte Umaniste din cadrul Universităţii din Boston a avut parte de invitaţi români şi americani, iubitori ai poeziei şi cercetători ai culturii româneşti, alături de scriitori, academicieni şi poeţi.

Poeta Liliana Ursu s-a născut la Sibiu şi este recunoscută prin creaţiile sale la nivel internaţional. A publicat opt volume de poezie în limba română, iar primul volum publicat în limba engleză "The sky Beind the Forest" (1997) a ajuns să fie una dintre traducerile recomandate de Societatea britanică de poezie, fiind totodată nominalizat pentru Oxford’s Weidenfeld Prize.

Cel mai recent volum de poezie este "Lift Up Your Hearts", apărut în anul 2002. Românca are şi o carieră universitară apreciată în străinătate, ocupând în perioada 1992-1993 şi 1997-1998, postul de conferenţiar Fulbright, la Penn State University Park. În urmă cu nouă ani, în primavera anului 2000, a fost făcut parte dintr-un program de schimb de experinţă, care i-a oferit ocazia să fie profesor la universitatea din Louisville, din Statele Unite ale Americii.

Din anul 1981, Liliana Ursu lucrează şi la Radiodifuziunea Română, ca realizator de emisiuni culturale.

Vasile Mureşan