Liderul PNL, Ludovic Orban, a mulțumit președintelui Klaus Iohannis și tuturor parlamentarilor care au votat moțiunea, într-o declarație pe care a dat-o imediat după anunțarea rezultatului votului pe moțiunea de cenzură.

„Coșmarul pe care îl trăiește România de trei ani a încetat. Astazi, Parlamentul României a demis guvernul PSD care și-a bătutt joc de România cum nu și-a bătut joc nimeni în ultimii 30 de ani. Mulțumesc președintelui,Klaus Iohannis, colegilor mei din PNL, tuturor partenerilor poilitici care au fost alături de noi și au stat până la sfârșit, rezistând ofertelor și amenințărilor făcute de o Putere care nu a făcut altceva decât să servească interesele infractorilor. Se încheie o perioadă de distrugere și începe o perioadă de construcție, în care Guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului. Mâine am convocat BPN pentru a stabili strategia pentru perioada următoare și echipa care va reprezenta partidul la Cotroceni și mandatul cu care ne vom prezenta în fața președintelui“.

Ludovic Orban a mai declarat că viitorul Guvern va desemna comisarul european , care va trebui să fie onest, integru: „Sunt convins că noul Guvern va avea capacitatea de a desemna un candidat onest și integru și care să se bucure de respectul Uniunii Europene”.