„Trebuie să vedem şi ce doreşte doamna Gabriela Firea, dacă doreşte să rămână în interiorul Partidului Social Democrat, dacă acceptă o analiză critică a tuturor lucrurilor care s-au petrecut până acum şi evident, va conta foarte mult decizia Comitetului Executiv”.

„Semnalele spun că atmosfera e foarte încordată şi poate că în ultimele clipe, în ultimele minute va trebui să se gândească foarte bine dacă o eventualitate a perpetuării conflictului îi va fi favorabilă sau îi va fi nefavorabilă pentru viitorul politic al domniei sale”.

Întrebat dacă doreşte excluderea Gabrielei Firea, Buzatu a declarat: „Eu am fost întotdeauna împotriva tuturor excluderilor şi cred că niciodată nu e prea târziu ca lucrurile să fie lămurite în interiorul structurilor decizionale ale Partidului Social Democrat”.

Legat de situaţia din PSD, după ultimele excludri, Buzatu a spus: „Eu cred că funcţionarea PSD depinde de forurile decizionale şi se poate ajunge şi la situaţia în care forurile decizionale să nu fie de aceeaşi părere cu preşedintele. Este clar însă că o poziţionare singulară nu va avea mare succes”.

Dumitru Buzatu estimează că sancţionarea Gabrielei Firea „probabil va fi un moment incomod pentru toţi”, relatează RFI.