Evenimentul Zilei > International > Un LIDER al crimei organizate, UCIS într-o operațiune amplă. ȘEFUL STATULUI a ieșit să anunțe VICTORIA
Un LIDER al crimei organizate, UCIS într-o operațiune amplă. ȘEFUL STATULUI a ieșit să anunțe VICTORIA

Un LIDER al crimei organizate, UCIS într-o operațiune amplă. ȘEFUL STATULUI a ieșit să anunțe VICTORIA

Unul dintre cei mai urmăriți șefi de clanuri din lume a fost ucis în urma unei operațiuni în forță.

Luis Orlando Padierna Peńa, alias "Anglia", considerat numărul doi din Clanul Golfului, cea mai mare grupare criminală din Columbia, a fost ucis joi într-o operațiune a forțelor de securitate. Informația a fost dată publicității de președintele Juan Manuel Santos, care a fost citat de agenția EFE.

"Operațiunea Agamemnon II, lansată contra Clanului Golfului, tocmai a dat una din loviturile cele mai puternice organizației. Numărul doi, alias "Anglia", a fost eliminat în (departamentul) Norte de Santander (nordest)", le-a spus jurnaliștilor șeful statului columbian.

Clanul Golfului este cea mai mare bandă criminală din Columbia, fiind formată din foști membri ai unei miliții demobilizate în 2006. Clanul și-a arătat în luna septembrie intenția de a ajunge la un acord cu guvernul, susține Agerpres.

Președintele columbian nu a oferit mai multe detalii privind operațiunea, dar a reiterat mesajul său pentru cei care vor continua să comită infracțiuni: "vor sfârși într-un mormânt sau într-o închisoare, de aceea să renunțe și să se supună justiției".

Vineri, ministrul apărării, Luis Carlos Villegas, va susține o conferință de presă la Bogota pentru a furniza informații suplimentare legate de operațiunea în care a fost ucis liderul secund al Clanului Golfului.