Evenimentul Zilei > Actualitate > La licitaţia de astăzi s-a vândut cel mai scump porumbel din lume. Suma este fabuloasă
La licitaţia de astăzi s-a vândut cel mai scump porumbel din lume. Suma este fabuloasă

La licitaţia de astăzi s-a vândut cel mai scump porumbel din lume. Suma este fabuloasă

Mărimea, grosimea, vitalitatea, echilibrul mușchilor... concluzia? Este un atlet perfect, care este mândria şi bogăția crescătorilor săi. Se numeşte Armando porumbel de curse specializat pe cele de distanțe lungi şi a fost scos la licitație astăzi pentru o sumă record de 1.252 de milioane de euro.

Pasărea aparținea familiei Versochot din Ingelmunster, Flandra de Vest. Armando este unul dintre cei mai buni porumbei din istoria mondială a acestui sport, scrie pe site-ul casei de licitații Pipa , care a organizat vânzarea. Armando acâștigat Jocurile Olimpice de la Poznan.

Cumpărătorul este un investitor chinez, şi va folosi cu siguranță porumbelul în scopuri de reproducere, pentru a crește noii campioni. Armando însuși provine dintr-o familie remarcabilă, așa cum se precizează în foaia de licitație. El este fiul celebrului porumbel Picasso, născut la Tarbes, Franţa câștigător a patru curse. 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: