Pentru ca fosta șefă a DNA să ajungă procuror european, liberalii execută fără comentarii ordinele de la Cotroceni. Dai în Kovesi, dai în România Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan consideră că Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție trebuie desființată pentru că o anchetează pe Kovesi. „PNL a decis în ședința Biroului Executiv, să depunem o propunere legislativă pentru desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, adică să anulăm această lege care a fost creată ca instrument politic de către cei din PSD și ALDE împotriva tuturor celor care au declanșat anchete împotriva corupților în ultimii ani de zile”, a declarat Turcan.

Care nu a scos niciun cuvânt despre abuzurile făcute în numele luptei anticorupție. „Dacă un procuror sau un judecător săvârșesc abuzuri, atunci acestea trebuie sancționate de către CSM și Inspecția Judiciară”, a explicat Turcan. Nu toți liberalii sunt de acord cu propunerile venite de la Iohannis, cărora liderii PNL le dau glas. Surse din partid neau declarat că „știm ce tinichele are Kovesi de coadă, dar ăsta e jocul”. Tot în această săptămână, PNL va depune moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader. Și pentru ministrul Justiției tot Kovesi a fost bomboana pe colivă.

„Din nefericire, această obsesie bolnăvicioasă pe care a împrumutat-o de la șeful PSD, Liviu Dragnea, de a carota și de a asumuți instituțiile împotriva fostului procurorșef Laura Codruța Kovesi, tot acest comportament s-a transformat într-un factor de agresiune vizibilă împotriva României”, a spus Turcan. Lovitură la Dragnea pe baza dezertorilor Lidera PNL a anunțat și planul pe care formațiunea îl are cu Liviu Dragnea. Așteaptă încă un val de dezertori din PSD pentru a avea o majoritate care să le permită debarcarea liderului PSD. „Liviu Dragnea va pleca din fruntea Camerei Deputaților, este doar o chestiune de zile și eu cred că vom ajunge la o majoritate parlamentară, care la un anumit moment să finalizeze acest demers pe care noi l-am început”, a afirmat Raluca Turcan.

Fără listă, dar cu coordonator Liberalii nu s-au putut pune de acord cu lista pentru europarlamentare, dar șiau numit coordonator de campanie. Robert Sighiartău, care și-a transformat numele în renume datorită inițiativei creșterii alocațiilor pentru copii, a devenit vedeta liberalilor și a fost numit coordonatorul campaniei electorale. În condițiile în care acesta nu este foarte agreat de partea portocalie a liberalilor, va trebui să lupte pentru victoria lui Vasile Blaga și Mircea Hava.

„În caz contrar, dacă obținem scor slab la alegeri, se duc amândoi în cap, și el și Orban”, ne-a precizat sursa politică din PNL. Ultima redută de distrus: taxa pe lăcomie Astăzi, de la ora 11, Comisia de bugetfinanțe din Senat dă raportul final pe OUG 114, cu măsurile fiscale luate de Guvern, inclusiv „taxa pe lăcomie”. „Îi somăm public pe membrii Comisiei de buget – finanțe din Senatul României să trimită în plen un raport negativ pentru Legea de adoptare a Ordonanței 114/2018”, le-au transmis ultimativ liberalii senatorilor.