Evenimentul Zilei > Justitie > Lia Olguţa Vasilescu află astăzi dacă va fi arestată preventiv
Lia Olguţa Vasilescu află astăzi dacă va fi arestată preventiv

Lia Olguţa Vasilescu află astăzi dacă va fi arestată preventiv

Lia Olguţa Vasilescu, află astăzi dacă va fi arestată preventiv, după ce procurorii DNA au decis, miercuri, reţinerea sa pentru 24 de ore. Primarul Craiovei este acuzat de de luare de mită, spălare de bani şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, "în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări". Aceste donaţii ar fi fost folosite pentru "realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei".

"Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu", se mai arată în comunicatul DNA.

De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spațiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016, susţin procurorii.