FC Barcelona a devenit lider provizoriu în La Liga, după ce a trecut cu greu de Athletic Bilbao, scor 1-0. Golul victoriei pentru catalani a afost marcat de croatul Ivan Rakitic, dar cel mai periculos om al trupei „blaugrana” a fost tot Messi.

Chiar dacă mai are de așteptam până să ajungă la cel de-al 700-lea gol din carieră, Lionel Messi, ca a împlinit vârsta de 33 de ani, a fost cel care i-a oferit pasa de gol lui Rakitic în jocul cu Bilbao. În minutul 71 al meciului, Messi a driblat un jucător în careul advers și l-a servit excelent pe Ivan Rakitic. Astfel, Leo Messi a ajuns la 250 de pase de gol reușite în întreaga sa carieră la FC Barcelona.

Mai mult, 81 la sută din ultimele goluri blaugrana în LaLiga (17 din 21) au purtat amprenta lui Messi. În acest sezon din La Liga, atacantul are 15 pase decisive, iar în toate competiţiile are 19, în 36 de meciuri.

Tot în acest sezon, superstarul argentinian a bifat 26 de goluri, în toate competițiile.

Altfel, argentinianul Lionel Messi va continua, cel mai probabil, încă un an în echipa Barcelonei, după ce nu a activat clauza care îi permitea să plece liber de contract în această vară.

Conducerea Barcelonei lucrează la un nou contract pentru superstar-ul din Argentina. Noul acord al lui Messi cu Barcelona se va întinde până în 2023, dar salariul și clauzele vor rămâne neschimbate.

Jurnaliștii de la „Marca” au anunțat că negocierile dintre președintele Josep Maria Bartomeu și tatăl lui Messi, Jorge, ar fi început deja, iar cele două părți s-ar fi pus deja de acord asupra celor mai importante detalii.

Așadar, noul său contract va fi valabil până în anul 2023, atunci când argentinianul va avea vârsta de 36 de ani. De asemenea, Messi va avea o clauză care îi va permite să plece liber de contract la finalul fiecărui sezon, în funcție de capacitatea sa fizică și de dorința acestuia. În prezent, Messi este recompesat de FC Barcelona cu suma anuală de 28 de milioane de euro.