Evenimentul Zilei > Sport > Lennart Johansson, tinta lui „Arkan”
Lennart Johansson, tinta lui „Arkan”

Lennart Johansson, tinta lui „Arkan”

Zeljko Raznatovici, cunoscut sub numele de „Arkan”, fost lider al gruparii paramilitare sarbe „Tigrii”, a incercat in 1998 sa-l asasineze pe suedezul Lennart Johansson, presedinte al UEFA intre 1990 si 2007.

Dezvaluirea a fost facuta in cadrul emisiunii „Insider”, de la postul de televiziune B92, din Serbia, si preluata de cotidianul „Blic”.    
„Arkan” a pus la cale asasinarea lui Johansson fiindca forul fotbalistic european i-a interzis sa-si insoteasca echipa, FC Obilici, in Germania, pentru meciul cu Bayern München, scor 0-4, din prima mansa a turului doi preliminar din Liga Campionilor, sezonul 1998/1999. Oamenii lui „Arkan” urmau sa-l omoare pe Johansson la Viena, dar au renuntat in ultimul moment, fiindca n-au avut ocazia potrivita pentru a-si pune planul in aplicare.

Contactat de reporterii emisiunii „Insider”, Lennart Johansson a confirmat faptul ca aflase despre intentiile lui „Arkan”. „Am discutat cu cei apropiati mie si familiei mele si i-am intrebat ce este de facut. Dar, cand cineva cu tulburari mintale incearca sa te omoare, nu poti face prea multe. Bineinteles ca imi era teama”, a declarat Johansson.     

Zeljko Raznatovici a fost asasinat in anul 2000, la Belgrad. Cat timp gruparea sa a actionat in Serbia, mai multi oficiali din sport au fost ucisi la comanda, in cazul in care nu respectau doleantele lui „Arkan”.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: