Legile Justiței: PNL, către societatea civilă: Mențineți presiune pe guvernanți în asaltul lor asupra Justiției

Legile Justiței: PNL, către societatea civilă: Mențineți presiune pe guvernanți în asaltul lor asupra Justiției

„Toţi oamenii responsabili din ţară să ia atitudine" faţă de „asaltul" pe care majoritatea PSD-ALDE îl va da la adresa Justiţiei, luni, prin votul final asupra celor trei legi referitoare la sistemul judiciar, a afirmat, prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu.

„Acum o zi, în Comisia specială pe legile justiţiei au dezbătut pe repede înainte toate cele trei proiecte pe care PNL a reuşit să le întoarcă de la Curtea Constituţională, fiind declarate neconstituţionale, urmând ca votul final să fie dat pe legile Justiţiei luni. Noi, ca partid, am solicitat două lucruri de bun simţ: o dată ca aceste dezbateri în Comisia specială pe legile justiţiei să fie oprite până când primim un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia. Şi nu cere PNL un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia, ci este recomandare clară în MCV şi, de asemenea, exprimare clară a prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat în vizită oficială la Bucureşti. Deci o solicitare de bun simţ, pe care am făcut-o către conducerea Parlamentului, a fost îngropată şi trimisă pe undeva spre o analiză profundă a domnilor Dragnea şi Tăriceanu, iar pe de altă parte, pe repede-înainte, au finalizat deja cele trei legi pe Justiţie şi luni urmează să dea asaltul final", a afirmat deputatul PNL Sibiu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Turcan a lansat apel la adresa societăţii civile pentru ca, în continuare, „să menţină presiune şi atenţia crescută pe tot ceea ce fac guvernanţii pentru că doar de frica atitudinii civice s-ar mai putea opri în acest asalt pe care îl dau la adresa instituţiilor stat".

 

De altfel, prim-vicepreședintele PNL a arătat că apelul său este adresat şi parlamentarilor.

„Fac un apel la parlamentari, ca tot ceea ce iarăşi va solicita votului Parlamentului majoritatea PSD-ALDE să fie respins. Şi încă mai cred că aceste legi ale justiţiei nu vor trece de Parlamentul României", a adăugat deputatul liberal.

 

Mai mult, Turcan le-a cerut și liderilor guvernării PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, să oprească majoritatea parlamentară de la votarea celor trei legi.

„De asemenea, mai fac un apel la cei doi capi, dar fiind dintr-un grup interlop şi funcţionând pe bază de spirit de gaşcă, am îndoieli că vor ţine cont de apelul de a se opri. Să se oprească şi să îşi vadă de guvernare", a subliniat prim-vicepreşedintele PNL.