Cu "inima grea şi cu o tristeţe insuportabilă", membrii trupei "Yes" au adus la cunoştinţa publicului decesul colegului, prietenului şi co-fondatorului acestui grup muzical, Chris Squire, se spune în comunicat. 

Potrivit Agerpres, Chris a murit în pace duminică seara în Phoenix, Arizona, în braţele soţiei lui iubitoare, Scotty , mai menţionează comunicatul. 

Artistul a dezvăluit luna trecută că suferă de o formă rară de leucemie şi că va urma un tratament în Phoenix, oraşul în care locuia în SUA. 

Născut în nord-vestul Londrei, ca fiu al unui şofer de taxi şi al unei gospodine, el a fost exmatriculat de la şcoală în 1964, deoarece avea părul prea lung. 

Chris Squire a fondat trupa "Yes" împreună cu cântăreţul Jon Anderson în anul 1968. 

În anii '70, Yes a ajuns la apogeul activității sale creative în rockul progresiv, lansând albume de referință precum: ''The Yes Album'' (1971), care a ocupat locul 4 în Regatul Unit și locul 40 în Billboard 200, ''Fragile'' (1971), care a ocupat locul 7 în Regatul Unit și locul 4 în Statele Unite, fiind primul album Top 10 al formației în Statele Unite. Melodia ce deschide albumul, "Roundabout", a fost lansată ca un single scurtat și a ocupat locul 13 în topul Billboard Hot 100.