Evenimentul Zilei > Politica > Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, promulgată
Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, promulgată

Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat azi decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Din lege, în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, au fost eliminate în totalitate capitole referitoare la justiţie, cultură şi administrarea patrimoniului protocolului de stat. În schimb, Comisia juridică a adoptat amendamentele prin care Guvernul va putea emite ordonanţe privind rectificarea bugetară pe anul 2016, completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014 – 2020.

Guvernul va putea emite ordonanţe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, precum şi unele măsuri în domeniul transporturilor. La capitolul Sănătate, Executivul va putea emite ordonanţe pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Legea prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.

Senatul a respins proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: