Evenimentul Zilei > Social > Legea FUMATULUI s-ar putea SCHIMBA. Se va fuma iar în BARURI şi CLUBURI?
Legea FUMATULUI s-ar putea SCHIMBA. Se va fuma iar în BARURI şi CLUBURI?

Legea FUMATULUI s-ar putea SCHIMBA. Se va fuma iar în BARURI şi CLUBURI?

Consilierul premierului este de părere că fiecare patron de bar sau club ar trebui să decidă singur dacă este permis fumatul în localul său.

„Legea antifumat” sau Legea nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun a intrat în vigoare la 17 martie 2016, cauzând recoltă printre clienții localurilor. Despre acest lucru a vorbit și consilierul premierului, Eugen Teodorovici.

Acesta îşi motivează opinia spunând că la cafea sau în cluburi de noapte copiii nu merg.

Deşi consideră legea ca fiind prea aspră, acesta a declarat că la nivel de Guvern nu crede că vor fi propuneri de modificare.

„Nu cred că la nivel de Guvern se va propune o astfel de modificare, tot la parlament o discuție cu cei interesați. Sunt câțiva colegi parlamentari din mai multe partide care au aceeași abordare, se poate găsi o formulă de mijloc. Putem spune: unde e doar cafenea, nu se duc copii, sau cluburi de noapte, unde se poate decide să fumeze, atunci patronul va decide singur dacă va fi și un spațiu pentru nefumători. Dar nu interzici, omul ăla unde fumează.”, a declarat consilierul premierului, conform antena3.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.