Manuscrisul este singurul palimpsest cunoscut, un document pe care a fost rescris un text, deasupra inscripției inițiale șterse, în care fragmente din Coran au fost suprapuse peste un text creștin, conform Daily Mail.

 

Specialiștii sunt de părere că scrierea originală din Biblie a fost inscripționată de comunitatea de creștini copți din Egipt, înainte ca textul sfânt al musulmanilor să fie adăugat deasupra, odată cu venirea cuceririi arabe a zonei, în secolul VIII d. Hr.

Două dintre fragmentele care vor fi scoase la licitație, joi. Sursa FOTO: Christies/Daily Mail

O colecție de nouă manuscrise va fi scoasă la licitație la Londra, joi, plecând de la prețul recomandat de 110.000 – 170.000 de dolari.

Descoperirea fragmentelor a fost făcută cu ajutorul academicianului francez dr. Eleonore Cellard, de la College de France din Paris, care a catalogat descoperirea drept una incredibilă. Expertul a  descoperit textele când se uita prin catalogul casei de licitații de la Londra.

„Acestea este o descoperire foarte importantă pentru istoria Coranului și islamului timpuriu. Avem aici un martor al interacțiunii culturale dintre comunități religioase distincte”, a comentat specialistul, pentru sursa citată.

Te-ar putea interesa și: