Lecţii de sex pe care nu eşti niciodată prea bătrân să le înveţi

Lecţii de sex pe care nu eşti niciodată prea bătrân să le înveţi

Când este vorba despre sex, una dintre cele mai mari prejudecăți este aceea că vârsta va afecta viața ta sexuală.Puteți citi mai jos câteva mituri sexuale cu care medicii se întâlnesc zilnic şi adevărul despre cum să ai o viață sexuală mulțumitoare la orice vârstă.

Mit: La menopauză scade dorința sexuală  Realitate: În timpul perimenopauzei și menopauzei, nivelurile de  estrogen și testosteron descresc, deci probabil nu vei mai dori să faci sex la fel de des cum o făceai când aveai 20 sau 30 de ani, când dorința sexuală atinge maximul.Dar nici nu te aștepta că libidoul tău să dispară complet. 

Mit: Bărbații vor mereu sex  Realitate: Dacă nu prea mai dorește să facă sex, nu te gândi că  nu te mai dorește.Toți bărbații trec printr- un fel de menopauză masculină-o combinație între îmbătrânire, scăderea circulației și un nivel al testosteronului mai scăzut ce poate afecta dorința sexuală, durata și sănătatea emoțională. În plus, odată cu îmbătrânirea se mai adaugă și stresul, efectele secundare ale unor medicamente și probleme de sănătate precum un nivel ridicat al presiunii sângelui, diabet sau depresie. 

Mit: Sexul după menopauză doare prea mult pentru a te simți bine Realitate: Mai mult de 60% dintre femeile care au ajuns la menopauză suferă de atrofiere vaginală, atunci când țesutul se subțiază și se usucă datorită nivelurilor scăzute ale hormonilor.Poate face penetrația atât de dureroasă încât nu vei mai dori să faci sex, dar există multe metode  care pot face ca raporturile sexuale să fie normale din nou. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Mit: După ce folosești un vibrator, nu mai poți să ai orgasm fără el Realitate: Utilizarea unui vibrator te poate ajuta să ai orgasm mai ușor, dar nu te va opri să răspunzi așa cum trebuie în timpul relațiilor sexuale normale.Deci nu-ți fie frică să utilizezi unul  sau să te gândești că vibratoarele sunt folosite doar de femeile bătrâne ce sunt atrase de bărbații tineri, un mit comun din nou.

Mit: Prezervativele sunt pentru adolescenți  Realitate: Adulții au nevoie și ei de protecție.Dacă ești o femeie singură sau începi o relație după divorț ar trebui să ții mereu câteva prezervative în geantă și să insiști ca partenerul tău să-l folosească.Chiar dacă  posibilitatea de a rămâne însărcinată nu mai există-și ține minte mai poți rămâne însărcinată atâta timp cât ai ciclu- trebuie să te protejezi împotriva bolilor cu transmitere sexuală.