Maria a născut în timp ce era în clasa a XII-a. Deși părinții și tatăl copilului, un adolescent de vârsta ei, au sprijinit-o total în creșterea copilului, tânăra a avut parte de multe nopți nedormite. În plus, ea a trebuit să facă, în toți anii de liceu, naveta între comuna sa, Laza, și Vaslui.

Venirea pe lume a Ameliei, fetiţa ei, nu a fost o bucurie, în fază iniţială, pentru cei apropiaţi. „Mi-am dezamăgit familia, prietenii, bunicii, dar am mers mai departe. Fetița mea a apărut pe lume cu voia lui Dumnezeu”, îşi aminteşte tânăra.

Pregătirea examenului a fost una constantă, iar ajutorul mamei ei a fost esenţial. „Nu mă feresc de muncă, ştiţi, la ţară e mereu câte ceva de făcut. Mama mea m-a ajutat să-mi cresc fetiţa şi să pot să şi învăţ. Am ajutat-o şi o voi ajuta cât pot de mult şi în gospodărie”.

Primarul: ,,E o fată excelentă. Este mândria comunei”

Primarul comunei Laza, Popovici Vasile, i-a fost dascăl Mariei în generală. ,,Maria provine dintr-o familie de oameni serioşi şi muncitori. Venirea fetiţei pe lume nu a fost o greşeală atât de mare. Ea este o fată de nota 10 de când o cunosc. La Capacitate a luat 9,80. Acum este mamă şi are o fetiţă la fel de frumoasă ca ea, cu ochii albaştri. Cred că ajutorul şi înţelegerea cu care a fost înconjurată au ajutat-o în toate reuşitele ei de astăzi”, spune primarul.

Proaspăta studentă s-a hotărât să dea la Drept după o discuţie cu profesora de istorie: „Eu sunt pasionată de istorie, visam să urmez Facultatea de Istorie. Profesorii m-au sfătuit să dau la Drept pentru că este un domeniu mai stabil. Nu mă aşteptam la un rezultat atât de bun, având în vedere că m-am decis târziu să dau admitere la Drept şi am avut la dispoziţie doar o săptămână să învăţ.”

Din toamnă, Maria se mută în Iași, la cămin. „Mă voi întoarce la sfârşitul fiecărei săptămâni acasă, în rest, de Amelia se vor ocupa mama şi Paul, iubitul meu. Noi ne înţelegem foarte bine şi în timp sperăm să avem posibilitatea să ne mutăm împreună”.