Editura Evenimentul si Capital

Laura Codruţa Kovesi: "Antena 3 nu are niciun fel de calitate în procesul ICA. Au fost linşaje mediatice"

14-06/08-kovesi-rzv-6806-465x390
Autor: | | 120 Comentarii | 5446 Vizualizari

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost prezentă în emisiunea Adevărul live, unde discută despre evenimentele din ultima perioadă, printre care condamnarea lui Dan Voiculescu, dar şi despre protestele realizate de către jurnaliştii de la Antena 3. Laura Codruţa Kovesi a menţionat că mogulul a prejudiciat statul român cu o sumă foarte mare, dar şi despre faptul că jurnaliştii de la postul pe care îl conduce nu au nicio legătură cu dosarul ICA.


Citeşte şi: IMPERIUL lui Dan Voiculescu, dărâmat de HOTIA ICA. INFORMAŢIILE pe care VEDETELE Antena 3 le-a ascuns PUBLICULUI manipulat să protesteze în stradă pentru o CAUZĂ FALSĂ


Despre Antena 3 şi dosarul lui Dan Voiculescu

- Prima precizare pe care vreau să o fac în acest caz este că vorbim de o hotărâre judecătorească definitivă şi nu mai poate fi modificată. Aş începe prin a nega faptul că Antena 3 a fost confiscată de Koveşi sau de DNA sau o altă instituţie. Este o hotărâre judecătorească definitivă care trebuie respectată, este definitivă şi nu mai poate fi modificată. Antena 3 nu are niciun fel de calitate în acest proces care s-a judecat. Nu există nicio dispoziţie care să spună că Antena 3 va fi executată.

- Categoric acestă hotărâre nu are legătură cu libertatea presei. Libertatea presei este garantată de constituţie şi de lege. Din punct de vedere juridic, este o decizie care poate fi considerată un model de bune practici. Este prima care se referă la o sumă atât de mare. Judecătorii din complet au fost foarte precişi şi punctuali la ce se confiscă. Sechestre pe bunuri şi pe conturi care vor fi trecute în proprietatea statului. Confiscarea se va realiza de Ministerul Finanţelor.

- Toate aceste imobile vor trece în proprietatea statului. Dacă există contracte de închiriere ele pot fi prelungite de către stat sau nu. Prin minută, judecătorii au stabilit că şi imobile care aparţineau unei societăţi vizate în dosar să fie confiscate. Dacă există contracte de închiriere ele pot fi prelungite de către stat sau nu Prin minută judecătorii au stabilit că şi imobile care aparţineua unei societăţi vizate în dosar.

- Eu am să citesc exact din miuntă: „Desemnează ca organ însărcinat cu punere în executare a dispoziţiei de indisponibilizare”. Vom identificat băncile la care sunt conturile bancare, DNA se va deplasa la bancă pentru a pune sub sechestru acele conturi. Este publică, se găseşte pe internet. Nu o să vedeţi procurori DNA să vândă imobile, aceste situaţii vor fi executate de instituţiile care se ocupă de aceste lucruri, în special Ministerul Finanţelor.

-Antena 3 nu are calitate în dosar. Ei sunt chiriaşi într-o clădire a unei societăţi comerciale, Grivco. Antena 3 nu a fost trimisă în judecată în acest dosar. Dacă se va vinde imobilul, noul proprietar, acela, cel mai probabil, va fi statul, să-i prelungească contractul de închiriere.

- Dan Voiculescu a fost acuzat de infracţiuni de şantaj. El a precizat că nu are niciun fel de calitate în Antena 3 şi că nu are nicio legătură cu acest trust.

- Pe noi ne interesează ca prejudiciul adus statului să fie recuperat. Nu este treaba DNA-ului dacă contractul Antenei 3 va fi prelungit sau nu.

- Am văzut tot felul de persoane care au făcut tot felul de acuzaţii, sunt persoane care au fost arestate de-a lungul timpului. Aceste persoane sunt necredibile. O persoană care a fost arestată de DNA poate să zică orice

- Sunt mai multe abateri disciplinare care vizează pregătirea profesională a lui Dimitru Gheorghiu din DNA. Din dispoziţia de sancţionare am remarcat că acest domn obişnuia să-şi înregistreze colegii. Sancţiunea a rămas definitvă şi nu poate fi contestată în niciun fel.

Despre cei 10 ani de închisoare ai lui Dan Voiculescu

- Pot doar să vă spun că potrivit dispoziţiilor legale, pedeapsa se face de către judecător. Este vorba de modul în care s-a făcut fapta raportată la prejudiciul adus statului, care a fost unul foarte mare.

- Sase ani nu mi se pare o viteză nefirească. Apelul este o cale de atac în care nu se administrează probe ca în primă instanţă. Nu au fost invocate probe noi. Au fost foarte multe amanari. Mi se pare că judecatorii au respectat legea.

- Cred că au fost foarte multe momente care au influenţat mersul procesului, inclusiv demisiile lui Dan Voiculescu din Parlament. Sunt momente importante, pentru ca s-au schimbat completele. Cred că dosarul facut vizavi de judecatorul Mustaţă a grăbit procesul.

- Când noul Cod de procedură penala a intrat în vigoare, s-au accelerat toate procesele penale. El prevede proceduri mai stricte. Dacă nu intrau noile Coduri în vigoare, mai existau şi alte căi de atac, şi alte proceduri la îndemână.

- Noile coduri prevăd alte termene de prescriere şi există riscul ca în 2014 să se prescrie faptele. Nu cred că trebuie să stăm cu dosarele pâna în ziua prescrierii.

Ce studii avea, de fapt, Elena Ceaușescu. Ce scria pe diploma ei si cum a reusit sa PACALEASCA pe toata lumea!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI