Evenimentul Zilei > Politica > La iarnă, gata cu gerul din case! Firea „salvează” iar situația
La iarnă, gata cu gerul din case! Firea „salvează” iar situația

La iarnă, gata cu gerul din case! Firea „salvează” iar situația

Gabriela Firea a anunţat, astăzi, că Bucureștiul va beneficia în scurt timp de aproximativ 300 de milioane de euro fonduri europene, pentru sistemul de termoficare.

„Din păcate, aproape 30 de ani nu s-a făcut aproape nimic în acest domeniu (…) Suntem singurii care am început să înlocuim la propriu conductele de termoficare, care sunt bătrâne de 50 – 60 de ani. De asemenea, vreau să vă dau o informaţie în premieră, şi anume că în scurt timp vor veni şi aproape 300 de milioane euro fonduri europene, pentru că am reuşit să depunem dosarul. Este un dosar foarte greu, foarte complicat, am avut nevoie de studiu de fezabilitate, de strategie energetică la nivelul Bucureştiului.

Dacă şi cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect, probabil că lucrurile ar fi stat cu mult mai bine. Din păcate, am găsit într-un sertar un dosar plin de praf, şi anume cel privind termoficarea şi dorinţa doar de a obţine fonduri europene pentru înlocuirea conductei îmbătrânite de termoficare”, a spus Firea la sediul central al PSD.


Avarie uriașă în București, mii de oameni sunt afectați. Când se termină coșmarul


Firea a explicat de ce locuitorii din sectoarele 2 și 3 au probleme cu apa caldă.

„CET Sud, care aparţine de Ministerul Energiei (…), a oprit pentru revizie, întâi a spus că o lună, dar a prelungit această perioadă CET Sud, prin urmare, apa caldă ajunge de la distanţe foarte mari şi iată din această cauză sunt probleme cu alimentarea cu apă caldă a bucureştenilor.

De asemenea, peste această situaţie s-a suprapus şi o avarie, au lucrat colegii noştri de la Termoenergetica inclusiv azi-noapte şi mi-au dat mesaj foarte de dimineaţă, ne-am şi întâlnit într-un grup de lucru, vor ca astăzi să încarce întreaga instalaţie şi să se rezolve această problemă care, iată, trenează”, a spus Firea.

Primarul Capitalei a menţionat că nu vor mai fi probleme în cartierul Aviaţiei cu apa caldă şi căldura.


Cartierul Aviației, fără apă caldă și căldură!


Căldură mare, pentru bucureșteni! Termoenergetica ia locul RADET-ului

Locuitorii Capitalei nu vor avea probleme cu căldura, în această iarnă, agentul termic urmând a fi distribuit în parametrii normali, chiar dacă RADET a intrat în faliment, anunța în noiembrie 2019, în ședința Consiliului General, Gabriela Firea.

De-a lungul ședinței, s-a votat delegarea furnizării cu energie termică către compania municipală Termoenergetica, care va prelua atât angajații RADET, cât și întreaga activitate a regiei. Totodată, vechiul șef RADET, Alexandru Burgiu, devine acum noul director al Termoenergetica.
De asemenea, ELCEN rămâne principalul producător de energie termică, însă, în câteva luni, din cauza faptului că Bucureștiul a rămas doar cu patru din cele șase CET-uri, va fi organizată o licitație la care se pot înscrie și alți producători privați.

„La licitație, vom cere ca în zonele unde au fost aceste CET-uri să reapară capacități de producție. În concret, vrem o cantitate de energie fix în acele zone. Vom primi energie acolo astfel încât să nu o mai transportăm din sudul Bucureștiului, prin 12 km de țeavă, în Aviației”, a declarat, pentru EVZ, Alexandru Burghiu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: