Evenimentul Zilei > Monden > La cuțite. Cuvinte grele între Adelin Petrișor și bucătarul Petrișor
La cuțite. Cuvinte grele între Adelin Petrișor și bucătarul Petrișor

La cuțite. Cuvinte grele între Adelin Petrișor și bucătarul Petrișor

Șefi la cuțite. Mare scandal pe internet între un cunoscut jurnalist de la TVR, Adelin Petrișor și tot atât de cunoscutul bucătarul Petrișor Tănase, care are acum emisiune la Digi24. Motivul disputei: untul.

În urmă cu vreo săptămână, Adelin Petrișor s-a nimerit să urmărească emisiunea culinară de la Digi24, unde celebrul bucătar Petrișor prepară în fața telespectatorilor tot felul de mâncăruri. Un cuvânt folosit de maestrul bucătar nu i-a sunat bine jurnalistului și a dat fuga la DEX ca să afle mai multe explicații.

Apoi a postat următorul text pe pagina lui de Facebook: “Punem puțin unt, pe care-l alifiem”, a grăit azi cu (un)chef de la o televiziune de știri. Se vede treaba că omul nu se ocupă doar de mâncare, ci este și creator de limbă. Sper ca academicienii să rămână pe poziții și să nu schimbe numele Institutului de lingvistică.🤣🤭 #gatescDeciVorbesc

Având în vedere că la noi cuvântul „alifie” a căpătat alte conotații în limbajul colocvial, uzual fiind folosit cuvântul „cremă”, nu e de mirare că au sărit mulți comentatori să scoată untul din Chef Petrișor. Acesta a ripostat și el la comentariul făcut de jurnalist. A urmat următorul schimb de replici:

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.