PILOTUL PAPEI IOAN PAUL AL II-LEA S-A PRĂBUŞIT ÎN ROMÂNIA | VIDEO de la Ostrov

PILOTUL PAPEI IOAN PAUL AL II-LEA S-A PRĂBUŞIT ÎN ROMÂNIA | VIDEO de la Ostrov

Pilotul care conducea elicopterul căzut la Ostrov, în judeţul Tulcea l-a transportat, în 2001, pe Papa Ioan Paul al II-lea.

"Cel mai probabil cauza tragediei aviatice de la Ostrov este o defecțiune tehnică dar în acest moment nu excludem nici eroarea de pilotaj”, a declarat prim-procurorul adjunct, Marius Iacob. În elicoperul KA 32, care s-a prăbușit seara trecută la 1,5 km de localitatea tulceană Ostrov, și-au găsit sfârșitul cinci cetățeni ucraineni: căpitan Igor Ahmetov, copilot Ruslan Somolov, ing. de zbor Nicolai Bilan și mecanicii Veler Suligan și Ivan Levkik.

"Persoanele decedate aveau o calificare înaltă în domeniul aviației și o experiență îndelungată”, procurorul făcând referire la pilotul principal care era foarte apreciat și care în 2001 a fost solicitat de autoritățile din țara sa când Papa Paul Ioan al II-lea a făcut o vizită în Ucraina și a survolat spațiul aerian. El  a informat presa, că echipa care anchetează cazul a finalizat cercetările la fața locului și a ridicat toate resturile aeronavei. Au fost găsite și mai multe dispozitive electronice urmând ca anchetatorii să identifice care dintre acestea ar putea fi înregsitratrul de bord, numit generic cutia neagră. Marius Iacob a mai declarat că medicii legiști de la Tulcea au efectuat și necropsiile celor cinci cadavre fără a putea fi stabilită identitatea lor, deși numele membrilor de achipaj sunt cunoscute.  Victimele aveau vârste cuprinse între 24 și 54 de ani. Cadavrele vor fi reptratiate în Ucraina după ce va fi stabilit profilul genetic al fiecăruia și va fi comparat cu comunicările care urmează sa fie trimise de la firma din Republica Moldova unde erau angajați sau din Ucraina. Omagiu aerian Cei cinci ocupanţi ai celuilat elicoper au fost audiați toată noaptea și, în această dimineață, au venit la locul tragediei. În jurul prânzului, elicoperul în care s-au îmbarcat a decolat și a părăsit perimetrul, nu înainte de a efectua două survoluri în cerc deasupra rămașițelor aeronavei prăbușite, ca un semn de omagiu și bun rămas față de colegii care au decedat. Prim- procurorul Marius Iacob adeclart că rezultatele finale ale anchetei vor date publicității în circa două luni.

Ne puteți urmări și pe Google News