La Buzau, Steaua are meci in familie

La Buzau, Steaua are meci in familie

Aflati la 12 puncte distanta in spatele liderului CFR Cluj, fotbalistii de la Steaua incep cursa de recuperare, urmand sa infrunte azi, in deplasare, nou-promovata Gloria Buzau, de la ora 13.00, in direct la National TV.

Meciul conteaza pentru etapa a 17-a din Liga I (ultima a turului). Pentru „ros-albastri” nici ca se putea un meci mai usor dupa semiesecul cu Slavia Praga, din Liga Campionilor. Formatia lui Marius Lacatus isi intalneste „sora” mai mica. La Buzau, Steaua este la fel de iubita ca-n Ghencea. Si legaturile dintre conducatori sunt stranse.

Costel Bucur, patronul gazdelor, a fost initiat in tainele fotbalului de Gigi Becali. „Voiam sa ma bag la un club de Liga I. Gigi mi-a zis sa ma duc la Buzau! Asa am ajuns sa preiau Gloria”, a povestit Bucur pentru EVZ.

Becali si Bucur sunt nedespartiti de trei decenii („am copilarit impreuna”, sustine buzoianul) si au comportamente asemanatoare. Merg impreuna la Muntele Athos, sunt aparati de bodyguarzi musculosi si le place sa se implice in alcatuirea propriilor echipe. Cei doi au colaborat si pe linie sportiva. Tinerii Simion, Litu, Iacob, Tudose si Ochirosii au fost trimisi sa se caleasca la Gloria.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum „a colonizat” Steaua Buzaul? „Orasul nostru a avut mereu multe unitati militare. Au venit la noi in oras multi ofiteri de armata, apoi copiii lor, care erau tot cadre militare, au ramas aici, la fel si nepotii lor”, sustine Emil Sandu, oficial al gruparii buzoiene. In Liga I are loc azi si partida Pandurii Tg. Jiu - Gloria Bistrita (ora 14.00, Telesport).