Cântăreața Marina Voica (84 de ani) a fost operată pe cord deschis la o clinică privată din Brașov. Intervenția chirurgicală a decurs bine, iar artista se află momentan în convalescență. Mai multe clinici au refuzat să efectueze această operație, considerată una de mare risc la un pacient cu o vârstă înaintată.

Marina Voica a fost operată în orașul de sub Tâmpa, de o echipă de chirurgi din Brașov și București. Ea se confrunta cu leziuni severe la două dintre valvele inimii, iar viaţa îi era pusă într-un real pericol. Medicii au efectuat intervenția pe cord bătând, iar asta a permis o recuperare rapidă, conform adevarul.ro.

Cum se simte Marina Voica după operația chirurgicală

Între timp, Marina Voica a fost externată și a discutat despre intervenția delicată prin care a fost nevoită să treacă. „Este greu să vorbeşti despre o mare minune care s-a întâmplat aici: o operaţie pe inimă foarte grea, la o femeie de 84 de ani. Nu mă condamnaţi că vreau să trăiesc! Echipa spitalului şi doctorul Zoltan Galajda au făcut o operă de artă pe inima mea.

N-am cuvinte, adevărată artă. S-au purtat excepţional, cu profesionalism şi răbdare. Eu am încercat să nu creez dificultăţi. A fost greu. Nu sunt încă restabilită complet, dar o să încep încet, încet. Sper să mă refac cât mai repede. Mulţumesc echipei care a făcut din inima mea una aproape nouă. O operaţie extraordinară”, a spus Marina Voica.

Echipa medicală care și-a asumat riscul și a efectuat operația

Conform sursei citate, operația a fost efectuată de echipa de cardiologie şi chirurgie cardiovasculară compusă din dr. Mihai Ursu, dr. Narcis Filipescu, dr. Cristian Stănescu, dr. Dorin Arhire, dr. Emma Ciobanu, dr. Dana Lazăr – coordonată, prin invitaţie, de profesor dr Zoltan Galajda, de la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti” – dr. Radu Pavel, managerul Spitalului Clinicco din orașul Braşov.