Evenimentul Zilei > Actualitate > Kraft, mai puţină sare în bucate
Kraft, mai puţină sare în bucate

Kraft, mai puţină sare în bucate

Schimbările de "reţetă" adoptate de cel mai mare producător american de alimente va afecta aproximativ 1.000 dintre categoriile de produse ale companiei.

Kraft îşi propune ca, în cel mult doi ani, să reducă aportul de sare din alimentele proprii, cu peste 4,5 milioane de kilograme, spun reprezentanţii companiei care gândesc, ca o măsură suplimentară, reformularea anumitor reţete, printre care şi acelea de brânză, foarte consumată mai ales în Marea Britanie.

Experţii în sănătate publică spun că iniţiativa este lăudabilă, deoarece, în ultimii ani, tendinţa populaţiei este aceea de a consuma cantităţi mari de sare, în cea mai mare parte provenind de la alimentele procesate.

Excesul este dăunător, deoarece sarea contribuie la creşterea presiunii arteriale care poate provoca atac cerebral, afecţiuni renale, cardiace şi chiar infarct.

Acesta este şi motivul pentru care oficialii din ministerele Sănătăţii din mai multe ţări i-au somat pe producătorii de alimente să îşi regândească reţetele astfel încât aportul de sare să fie mai redus.

Cantitatea maximă recomandată pentru adulţi este de 2.300 de miligrame de sare zilnic, iar persoanele care sunt sensibile la clorura de sodiu îşi pot înjumătăţi porţia zilnică.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: