Preotul Chris Terhes, liderul Romanian Community Coalition din SUA postat pe pagina sa de socializare un comentariu cu privire la situația în care se află fost șefă a DNA.

 „Kovesi însăși a ieșit pe presă să spună că a primit azi citație pentru a se prezența vineri, 15 februarie, la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție unde va fi audiată în calitate de „suspect”.

Prin urmare, în dosarul penal respectiv s-a început urmărirea penală „în rem”, adică față de fapta, iar acum s-a dispus prin ordonanță efectuare în continuare a urmării penale "în personam" față de Kovesi.

Văd o serie de crizați din presă, politică ori societatea pretins civilă care urlă că s-a comis un abuz acum. Aceiași însă erau cei care linsau mediatic pe oricine DNA făcea suspect când Kovesi era la conducerea acelei instituții, deseori persoană suspectă aflându-și din presă calitatea respectivă.

După exact retorică acestor crizati, Kovesi ar trebui să-și „dovedească nevinovăția”, penală fiind.

Eu spun că Kovesi se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție și dacă n-a făcut nimic nu are de ce să se teamă.

Îi liniștesc, de aceea, pe toți cei care urlă acum cu exact cuvintele din comunicatele DNA când cineva era făcut suspect:

„Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având că scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a scris Terhes pe Facebook.

 

Te-ar putea interesa și: