Evenimentul Zilei > Politica > Kovesi şi-a dat ochii peste cap şi a zâmbit ironic în timpul discursului lui Ponta
Kovesi şi-a dat ochii peste cap şi a zâmbit ironic în timpul discursului lui Ponta

Kovesi şi-a dat ochii peste cap şi a zâmbit ironic în timpul discursului lui Ponta

De Ziua Franţei, ambasada din Bucureşti s-a transformat într-un loc de sărbătoare. Politicieni şi diplomaţi de rang înalt, dar şi artişti, şefi de instituţii sau cetăţeni francezi, aflaţi în România, au fost poftiţi într-o atmosfera pariziană. Acest eveniment i-a adus în același spațiu pe premierul Victor Ponta, pus sub inculpare luni de procurori, și pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

În timpul discursului lui Ponta, PRO TV a surprins un moment inedit.

Premierul a vorbit, adresându-se ambasadorului Franței, de "ghilotina" românească, referire la anchetele DNA, moment în care Coldea a fost surprins râzând ironic, iar Laura Codruța Kovesi, încruntându-se ușor și dându-și ochii peste cap, iar apoi zâmbind ironic, cei doi având și un schimb de replici.

În discursul său, ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul, a declarat că "pentru a construi un stat de drept, justiția nu e suficientă. E necesar un efort al tuturor instituțiilor. Un efort al nostru, al tuturor."

A urmat apoi Victor Ponta, cu a sa "ghilotină".

"Apreciez mult ce ați spus despre statul de drept. Cred că trebuie să lucrăm împreună. Deși România e puțin în urmă față de Franța, în fiecare dimineață ne uităm la ghilotină, dar e mereu un început. Sunt sigur că România va fi din punct de vedere economic și social, instituțional o țară europeană", a spus Ponta zâmbind, stârnind reacția ironică a lui Kovesi și Coldea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: