Conform informațiilor Realitatea TV, francezul Jean-Francois Bohnert va fi procurorul șef al Parchetului European, în detrimentul Laurei Codruța Kovesi.

Conform sursei citate, decizia a fost luată sâmbătă, urmând să fie comunicată miercuri, după o nouă întâlnire între Consiliul European și Parlamentul European.

O a treia rundă de negocieri între cele două instituții a avut loc pe 4 aprilie, neajungându-se la un rezultat favorabil pentru niciunul dintre cei doi candidați rămași în cursa pentru viitorul procuror șef european.

O altă rundă de negocieri ar putea avea loc pe 10 aprilie, pentru postul de procuror șef european, pentru un mandat de șapte ani care nu poate fi reînoit.

Președintele PE, Antonio Tajani, s-a declarat recent îngrijorat în privința măsurilor luate împotriva Laurei Codruța Kovesi în Romnânia, adăugând că aceasta va rămâne candidatul propus de PE.

„Am aflat cu îngrijorare că Laura Codruța Kovesi, candidata Parlamentului European pentru postul de procuror-șef, a fost pusă sub control judiciar de către autoritățile române. Aceasta înseamnă limitarea libertății sale personale – nu poate să părăsească țara fără încuviințarea autorităților, trebuie să se prezinte periodic la Poliție și nu poate face declarații de presă.”, a declarat Antonio Tajani.

 

 

Te-ar putea interesa și: