Evenimentul Zilei > Actualitate > Kovesi îi răspunde lui Ghiță după atacul la adresa unui procuror: ”S-A ÎNCERCAT DISCREDITAREA”
Kovesi îi răspunde lui Ghiță după atacul la adresa unui procuror: ”S-A ÎNCERCAT DISCREDITAREA”

Kovesi îi răspunde lui Ghiță după atacul la adresa unui procuror: ”S-A ÎNCERCAT DISCREDITAREA”

Sebastian Ghiţă este a fost audiat, în această dimineaţă, în dosarul în care este cercetat şi Victor Ponta, cu privire la aducerea în România, în 2012, a fostului premier britanic Tony Blair. Porcurorii i-au pus cel de-al patrilea sechestru pe o casă, iar la ieșirea din DNA, deputatul a ironizat această acțiune. Totușim, șefa Direcției Naționale Anticorupție i-a răspuns deputatului.

Redăm comunicatul șefei DNA, potrivit știripesurse.ro.

 

”Cu referire la afirmațiile făcute în cursul zilei de 26 octombrie 2016 de inculpatul Ghiță Sebastian înainte de a se prezenta la sediul Serviciului Teritorial Ploiești pentru a i se aduce la cunoștință măsura asiguratorie a sechestrului în dosarul penal mediatizat prin comunicatul nr. 1164/ VIII/3 /06 septembrie 2016, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Declarațiile respective apărute în spațiul public, în legătură cu care mai mulți reprezentanți mass-media au solicitat un punct de vedere, sunt susținute de o persoană cercetată / trimisă în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în mai multe cauze penale. Afirmațiile publice pe care le face persoana respectivă cu privire la procurori și la orice împrejurare incidentă anchetei penale nu sunt obiective şi fundamentate, nefiind exclusă chiar încercarea de distragere a atenției opiniei publice și de discreditare a procurorului care instrumentează cauza.

În nicio situație în care afirmațiile apărute în spațiul public sunt făcute de astfel de persoane, Direcția Națională Anticorupție prin Biroul de Informare și Relații Publice, nu va emite un punct de vedere.

Pe de altă parte, o persoană cercetată într-o anchetă penală este liberă să își prezinte punctele de vedere, probe în apărare, în faţa procurorului, în cadrul procesual, iar în situația în care deţine indicii că i s-au încălcat drepturile sau că vreo altă persoană, inclusiv magistrat, ar fi săvârşit o faptă care reprezintă abatere de la lege, este liberă să sesizeze instituțiile abilitate.

Totodată, vă informăm că la data de 26 octombrie 2016, în dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1164/ VIII/3 /06 septembrie 2016, procurorii D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploiești au instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparține inculpatului Ghiță Sebastian până la concurența sumei de 220.000 de euro.”

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: