Evenimentul Zilei > Justitie > Kovesi este din nou în centrul atenției. Reacții puternice în Europa
Kovesi este din nou în centrul atenției. Reacții puternice în Europa

Kovesi este din nou în centrul atenției. Reacții puternice în Europa

Grupul Partidului Popular European (PPE) și-a reconfirmat sprijinul pe care îl acordă în Parlamentul European pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.

Într-un comunicat citat de Agerpres, mai mulți lideri marcanți ai PPE își reafirmă încrederea în fosta șefă a DNA și confirmă că aceasta este în continuare favorita lor pentru funcția cheie în Europa.

Combaterea corupției și spălării banilor nu este o sarcină ușoară. Avem nevoie de persoane care să fie cu adevărat independente, puternice și hotărâte. Kovesi are toate aceste caracteristici pentru a se asigura că banii contribuabililor sunt folosiți în interesul europenilor”, a declarat Monika Hohlmeier, președinta Comisiei pentru control bugetar a Parlamentului European.

Un alt punct de vedere exprimat în interiorul comunicatului este cel al Robertei Metsola, purtătoarea de cuvânt a grupului PPE în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne. Aceasta susține că Laura Codruța Kovesi este în continuare pariul popularilor europeni. „În lumina ultimelor relatări privind nominalizarea lui Kovesi pentru acest rol, grupul PPE o susține cu fermitate. Vom continua să ne asigurăm că procesul de selecție a procurorului-șef european este pe cât de transparent posibil și așteptăm cu nerăbdare noile negocieri cu Consiliul UE pe această temă”, precizează Roberta Metsola în comunicatul PPE.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.