De asemenea, şefa DNA a făcut precizări şi despre cum îşi vor desfăşura activitatea anchetatorii fără ajutorul ofiţerilor SRI.

“Pot exista situaţii în care fiecare judecător să interpreteze diferit. Există posbilitatea recursului în interesul legii, care poate fi promovat la propunerea procurorului general. E un exemplu. Sunt convinsă că judecătorii vor fi atenţi la anumite principii. Ei trebuie să găsească o motivare unitară asupra acestei motivări. În peste 52% la sută dintre dosare, procurorii nu aveau nici înegistrări, nici interceptări. Sunt în jur de 90 de dosare în care s-au folosit astfel de probe şi în care s-a implicat SRI. Avem multe dosare în care s-a folosit doar înregistrarea ambientală, adică aceea audio-video. Să nu înţeleagă cineva că DNA a folosit interceptări în 50& dintre dosare.

În toate dosarele DNA, aceste probe sunt dublate de multe alte probe, de declaraţii al martorilor şi de diverse expertize. Nu avem dosare care să se bazeze exclusiv pe interceptări”, a spus Kovesi.