Mesajul a fost postat pe pagina unui eveniment creat pe Facebook de Ambasada SUA la Bucureşti: "Webchat cu ambasadorul SUA, Hans Klemm". Respectivul eveniment ce urma să aibă loc online marţi a fost amânat, din cauza atacului armat din clubul din Orlando.

"În urmă cu două zile, zeci de oameni nevinovaţi au fost ucişi într-un atac devastator care a zguduit Orlando şi întreaga noastră naţiune. Aşa cum a spus preşedintele Obama, atacul ne-a reamintit că 'indiferent de rasă, religie, credinţă sau orientare sexuală suntem cu toţii americani şi trebuie să avem grijă unii de alţii şi să ne protejăm reciproc întotdeauna când ne confruntăm cu astfel de acte îngrozitoare'", a scris ambasadorul SUA la Bucureşti, potrivit Agerpres.

El şi-a manifestat aprecierea faţă de gesturile de solidaritate ale românilor. "Apreciem numeroasele condoleanţe primite de la demnitari, organizaţii şi cetăţeni români. SUA sunt recunoscătoare pentru solidaritatea şi prietenia României. Atacul armat de la Orlando subliniază încă o dată importanţa contracarării ideologiei extremiste, importanţa unităţii şi colaborării pentru prevenirea acestui tip de ură", a adăugat diplomatul american care şi-a încheiat mesajul cu un citat din Martin Luther King Jr.: "Întunericul nu se poate alunga cu întuneric; doar cu lumină. Ura nu se poate elimina cu ură; doar cu iubire".

Un american suspectat de a fi simpatizant al grupării Statul Islamic (SI) a comis duminică în Statele Unite cel mai grav atac armat din istoria recentă a SUA, soldat cu 49 de morţi şi zeci de răniţi într-un club de noapte din Florida.

Atacatorul din oraşul Orlando, care a fost ucis de poliţie, a fost identificat de FBI sub numele Omar Seddique Mateen, un american de origine afgană, în vârstă de 29 de ani, scrie AFP.

Te-ar putea interesa și: